Performanta in Matematica prin Concursul Euclid. Caiet pentru clasa a VII-a

9786069411667

Partea de inceput se doreste a fi un suport pentru lucrul la clasa si pregatirea subiectelor I si II din cadrul concursului, astfel incat fiecare candidat sa isi asigure un punctaj de 70p. Partea de teste pentru pregatirea competitiilor poate constitui un model pentru verificarea cunostintelor prin teste de tip EUCLID.

Autor: Cristina-Lavinia Savu
Editura: Euclid
Anul aparitiei: 2016
Nr. Pag: 170
Limba: Romana
Format: 16X23 cm
Vârstă: 14 ani, 13 ani
in stoc
2000 lei
+

DescrierePrefata

Seria de culegeri aparute sub titlul Performanta la Matematica prin Concursul Euclid se adreseaza tuturor copiilor din ciclul primar si gimnazial (clasele Pregatitoare-VIII).

Am dorit ca prin aceste carti sa obisnuim elevii cu toate tipurile de probleme, ceea ce incercem, de altfel, si prin subiectele pe care le propunem in cadrul concursului. Fiecare culegere contine atat exercitii cu raspuns scurt, itemi care se rezolva prin alegerea raspunsului corect din cele date, cat si probleme cu solutie completa.

Partea de inceput va fi un suport pentru lucrul la clasa si pregatirea subiectelor I si II din cadrul concursului, astfel incat fiecare candidat sa isi asigure un punctaj de 70 p. Partea de teste pentru pregatirea competitiilor va constitui un model pentru verificarea cunostintelor prin teste de tip Euclid.

Exercitiile propuse au si raspunsuri, cele cu grad sporit de dificultate avand rezolvari complete si detaliate, din care invatati tehnici de rationament si redactare.

Dorinta colectivului de autori este ca aceasta culegere sa foloseasca atat copiilor cu orice nivel de pregatire, cat si profesorilor, prin exercitii pe care acestia le pot folosi in cadrul orelor de curs. Folosind culegerile veti observa ca abordati cu mai mare usurinta primele doua subiecte din concurs si ca invatati tehnici interesante de rezolvare a itemilor cu grad sporit de dificultate de la ultimele subiecte. Astfel, veti dori sa participati la fiecare etapa a Concursului National Euclid, pentru a va masura progresele si cunostintele, prin intermediul unor subiecte inedite si echilibrate, alcatuite dupa modelul cu care sunteti deja familiarizati.

Colectivul de autori