Descriere
Psihiatrie clinica - Dan Prelipceanu
Prezentare: Tinand cont de ritmul rapid al evolutiei psihiatriei si de faptul ca toate manulalele si tratatele esentiale care constituie baza informatiei, formarii profesionale si educatiei continue a profesionistilor din domeniu isi actualizeaza editiile la intervale regulate, autorii si-au propus acelasi lucru pornind de la structura primului tratat de psihiatrie editat si apoi reeditat, incepand din 1976. Pe parcurs s-au raliat specialisti redutabili, lideri incontestabili in aceasta tara, contibuind cu generozitate la elaborarea lucrarii de fata. Volumul trebuie considerat in primul rand o introducere in psihiatria actuala, cu accentul pus pe latura aplicativa clinica a acestei stiinte care in ultimele decenii a devenit de o mare complexitate si unul dintre cele mai dinamice domenii ale medicinei. In acelasi timp si posibilitatile terapeutice s-au dezvoltat, astfel incat se poate vorbi de remisiuni de durata ale episoadelor psihotice si depresive, de vindecare clinica si de reabilitare, chiar la nivelul de functionare anterior imbolnavirii, in cazul multor pacienti.
Cuprins: Istoria si actualitatea psihopatologiei pentru psihiatrie. Semiologie psihiatrica. Terapiile psihiatrice. Abuzul si dependenta de substante psiho-active. Schizofrenia. Alte tulburari psihotice. Tulburarile afective. Tulburarile anxioase si tulburarile somatoforme. Tulburarile false (factice) si simularea. Tulburarile conversive si disociative. Tulburarile de personalitate. Tulburarile sexuale. Tulburarile de control al impulsurilor. Tulburari psihiatrice asociate ciclului reproductiv feminin. Tulburari psihice asociate unor boli somatice. Tulburari psihice in bolile cardiovasculare. Tulburari psihice in transplantul de organe. Tulburarile deteriorativ-dementiale. Urgente psihiatrice. Notiuni de psihiatrie medico-legala. Scale clinice de evaluare utilizate in psihiatrie. Genetica psihiatrica si psihopatologia de dezvoltare in principalele boli psihice. Aspecte metodologice ale cercetarii pasihiatrice.
Adresabilitate: Studenti la Facultatea de Medicina, rezidenti de specialitate, medici de familie, psihiatri, medici legisti, studenti in psihologie, psihologi clinicieni.
Alte carti de DAN PRELIPCEANU:
Alte carti de DAN PRELIPCEANU: