Psihologia sportului. Maximizarea performantei sportive - Radu Predoiu

9789734662234
Autor: Radu Predoiu
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2016
15%
in stoc
Pret vechi: 39.95 lei
33.96 lei
Discount: 5.99 lei (15%)
+

Descriere

Participarea la competitii este foarte solicitanta pentru sportivi, iar in lipsa unei gandiri pozitive si a unei comunicari eficiente intre membrii echipei succesul este mai greu de obtinut. Antrenamentele intense, alimentatia adecvata si vointa nu sunt suficiente pentru a fi performant in acest domeniu.
 
Este nevoie si de pregatire psihologica pentru a mari capacitatea de concentrare, motivarea, echilibrul emotional si increderea in sine. Pe linga informatii de ultima ora cu privire la programele de pregatire psihica a sportivilor si sfaturi referitoare la alimentatie si regimul de odihna, volumul prezinta modalitati de evitare a stresului, strategii de relaxare sau reincarcare energetica si exercitii de team-building, putind fi utilizat cu succes atit de psihologi si antrenori, cat si de profesorii de educatie fizica si sport si de studentii de la facultatile de profil.
 
Din cuprins:
Sportul si performanta sportiva - Factori care influenteaza negativ performanta sportiva - Controlul emotiilor si al gandurilor negative - Modele de antrenament mental - Team-building - Mesajul subliminal si harta mentala in sport - Comunicarea in mediul sportiv
 
„Pregatirea psihologica este o componenta a procesului de instruire, alaturi de pregatirea tehnica, fizica, tactica, de nutritie si refacerea dupa efort. Conditia psihica este intr-adevar cea care decide atunci cand sportivii sunt de valoare apropiata, este cea care face diferenta intre medalia de aur si celelalte medalii sau pozitii in clasament. Trebuie privita cu toata seriozitatea si dezvoltata de adevaratii specialisti educati, formati, antrenati in domeniul atat de incitant al sportului.” (Octavian Bellu)
 
Radu Predoiu este lector la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport (UNEFS) din Bucuresti, unde preda psihologia sportului, psihopedagogie si psihologia educatiei, si profesor asociat la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti. Doctor in psihologie al Universitatii din Bucuresti, psiholog cu drept de libera practica si absolvent al studiilor postdoctorale in domeniul stiinta sportului si educatiei fizice. Este membru al Colegiului Psihologilor din Romania, al Consiliului Stiintei Sportului din Romania si al Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera al UNEFS. A participat la zeci de conferinte nationale si internationale si a publicat, ca autor si coautor, numeroase studii ce abordeaza psihologia sportului.