Descriere
Speranta Anton este autoarea bestsellerului Incursiune in medicina naturista. In amintirea lui Valeriu Popa.
O alimentatie corecta este esentiala pentru mentinerea vitalitatii organismului. Fructele si legumele, cerealele integrale, pestele sint surse inepuizabile de fibre, minerale si vitamine, aflate la indemina tuturor. Imbinindu-le armonios, Retete culinare si sfaturi pentru sanatate va prezinta peste o mie de preparate traditionale romanesti, dar si din bucataria altor tari, economice si simplu de gatit. Acestea sint impartite in doua categorii, pentru cei suferinzi si pentru cei sanatosi, iar in partea adresata persoanelor bolnave veti regasi inclusiv unele retete bazate pe renumitele principii vindecatoare ale bioterapeutului Valeriu Popa. Tehnicile de pregatire sint variate, fiind alese astfel incit ingredientele sa-si pastreze nu doar savoarea, ci si continutul de substante nutritive. Pentru a putea fi identificate cu mai multa usurinta, mincarurile de post, cele adaptate pentru post sau pe baza de cruditati au fost marcate grafic.
Cuprins:
• Aperitive
• Bauturi
• Budinci
• Conserve
• Dulciuri
• Preparate din carne
• Preparate din cereale
• Preparate din legume si fructe
• Preparate din peste
• Salate
• Sosuri
• Sufleuri
• Supe, ciorbe
O alimentatie corecta este esentiala pentru mentinerea vitalitatii organismului. Fructele si legumele, cerealele integrale, pestele sint surse inepuizabile de fibre, minerale si vitamine, aflate la indemina tuturor. Imbinindu-le armonios, Retete culinare si sfaturi pentru sanatate va prezinta peste o mie de preparate traditionale romanesti, dar si din bucataria altor tari, economice si simplu de gatit. Acestea sint impartite in doua categorii, pentru cei suferinzi si pentru cei sanatosi, iar in partea adresata persoanelor bolnave veti regasi inclusiv unele retete bazate pe renumitele principii vindecatoare ale bioterapeutului Valeriu Popa. Tehnicile de pregatire sint variate, fiind alese astfel incit ingredientele sa-si pastreze nu doar savoarea, ci si continutul de substante nutritive. Pentru a putea fi identificate cu mai multa usurinta, mincarurile de post, cele adaptate pentru post sau pe baza de cruditati au fost marcate grafic.
Cuprins:
• Aperitive
• Bauturi
• Budinci
• Conserve
• Dulciuri
• Preparate din carne
• Preparate din cereale
• Preparate din legume si fructe
• Preparate din peste
• Salate
• Sosuri
• Sufleuri
• Supe, ciorbe
Speranta Anton este autoarea mai multor articole si carti avind ca tema vindecarea prin metode naturiste. De aceeasi autoare, la Editura Polirom au aparut Ghid terapeutic naturist si retete de post (editia I, 2002, editia a II‑a, 2003, editia a III‑a, 2007, editia a IV‑a, 2008, editia a V‑a, 2012) si Retete culinare si sfaturi pentru sanatate (2015).