Descriere
Flori de dovlecel umplute cu brânză și somon, pizza de casă cu sardine și cepe caramelizate, cârnăciori de raci, langustine cu ciocolată, cremă de șprot afumat cu brânză albastră, salată cu creveți, midii, calamar și dressing de iaurt cu busuioc, ton cu piureu de broccoli, crostini cu sardine și pesto de spanac – 124 de rețete apetisante!
Dar cum îmblânzim în tigaie, în steamer sau la cuptor caracatițele, calamarii, sepiile, langustinele sau creveții pentru a le metamorfoza în mâncăruri care nu ar avea de ce să șocheze niciun amator de sărmăluțe?
Cu toată deschiderea noastră spre acest fenomen gastronomic, realitatea din farfurie ne contrazice vehement, din păcate. Suntem mult în spatele Spaniei, Franței, Italiei, sau Islandei, unde fiecare om consumă 90 de kilograme de pește pe an. Studii recente privind media consumului anual de pește în Uniunea Europeană arată că românii sunt printre ultimii în clasament, cu o medie de sub 6 kilograme pe an pe cap de locuitor. Astfel, o familie din România mânâncă pește abia o dată la trei săptămâni. Pentru a corecta dezechilibrul actual, ar trebui ca românii să înceapă să consume – de luni până duminică – măcar două mese de pește sau fructe de mare.
Aveți, în această carte, câteva sugestii pentru aceste mese!