Secretele fabulelor. Iepurele si broasca testoasa - Alexandre Jardin, Fred Multier

9789735072520
Autor: Fred Multier, Alexandre Jardin
Editura: Humanitas Junior
Anul aparitiei: 2021
5%
in stoc
Pret vechi: 19.90 lei
18.91 lei
Discount: 0.99 lei (5%)
+

Descriere

Cele mai frumoase fabule ale lui La Fontaine reimaginate in proza pentru copiii de astazi: personajele sunt aceleasi, morala a ramas neschimbata, iar comicul de situatii e si mai comic. S-au schimbat doar decorurile si scenografia, astfel incat cei mici sa se identifice mai usor cu eroii povestioarelor si sa simta ca intamplarile din carte le sunt familiare. La fiecare pagina copiii vor descoperi activitati distractive, iar la finalul cartii vor citi traducerea fabulei originale, intr-o frumoasa reverenta facuta literaturii clasice.

Cand, la indemnul vulpii, broasca-testoasa si iepurele fac un concurs de viteza, rezultatul cursei n-ar trebui sa fie o surpriza. Dar daca testoasa e ambitioasa si perseverenta, iar iepurele, mult prea increzator in fortele proprii, prefera sa se distreze in loc sa alerge?

Citeste pana la sfarsit ca sa afli ce se intampla de-a lungul acestei curse nebunesti si, mai ales, cine e campionul.

Descopera activitatile distractive din paginile cartii si fabula originala la final.

Poate ca lucrul cel mai important din biografia lui ALEXANDRE JARDIN (n. 14 aprilie 1965, la Neuilly-sur-Seine) este ca a fondat in 1999, impreuna cu jurnalistul Pascal Guénée, asociatia „Lire et faire lire“ („Sa citesti si sa-i faci sa citeasca“). Este cu atat mai impresionant cu cat Alexandre Jardin nu e numai scriitor, ci si absolvent al Facultatii de Stiinte Politice si cineast. Nepotul unui om politic cu optiuni cel putin discutabile, fiul scriitorului si scenaristului Pascal Jardin si fratele regizorului Frédéric Jardin, Alexandre debuteaza la numai 20 de ani cu romanul Bille en tête (titlu care ar putea fi echivalat cu Drept la tinta). Publica apoi in ritm sustinut, cel putin la doi ani o data, si isi ecranizeaza unele carti, printre care si romanul Fanfan. O parte din literatura lui - intre care si Cybermaman ou le voyage extraordinaire au centre d'un ordinateur (Mama cibernetica sau nemaipomenita calatorie spre centrul computerului) - e destinata adolescentilor. La fel ca tatal lui, scrie uneori carti autobiografice, in care incearca sa inteleaga.

SCRIERI PRINCIPALE: Bille en tête (Drept la tinta, 1986), Le zèbre (Zarghitul, 1988), Fanfan (Fanfan, 1990), Le petit sauvage (Micul salbatic, 1992), Cybermaman ou le voyage extraordinaire au centre d'un ordinateur (Mama cibernetica sau nemaipomenita calatorie spre centrul computerului, 1996), Autobiographie d'un amour (Autobiografia unei iubiri, 1999), Lire pour vivre (A citi pentru a trai, 2000), Mademoiselle Liberté (Domnisoara Libertate, 2002), Le roman des Jardin (Romanul familiei Jardin, 2005), Chaque femme est un roman (Fiecare femeie este un roman, 2008).