Set auxiliare clasa I (colectia inveti cu placere) - Mirela Mihaescu, Stefan Pacearca, Anita Dulman, Crenguta Alexe, Otilia Brebenel

1708
Autor: Otilia Brebenel, Crenguta Alexe, Anita Dulman, Stefan Pacearca, Mirela Mihaescu
Editura: Intuitext
Anul aparitiei: 2018
7%
in stoc
Pret vechi: 59.90 lei
55.71 lei
Discount: 4.19 lei (7%)
+

Descriere

Set auxiliare clasa I (colectia inveti cu placere) - Mirela Mihaescu, Stefan Pacearca, Anita Dulman, Crenguta Alexe, Otilia Brebenel
 
Caietele auxiliare INTUITEXT pentru clasa I sunt create conform noii programe școlare și au ca scop dezvoltarea de competențe specifice fiecărei discipline, având la bază abordarea interdisciplinară.
SETUL CONŢINE:
Învăț să citesc! Comunicare în limba romănă, Învăț să scriu! Comunicare în limba romănă, Dezvoltare personală - Clasa I, Matematică și explorarea mediului - Clasa I
 
Dezvoltare personală - este structurat în 9 unități de învățare cu teme de interes pentru elevii din clasa întâi. Cuprinde o colecție de lecții sub forma unor fișe de învățare, cu sarcinile de învățare introduse prin formulări de tip joc, sugestive pentru înțelegerea cerințelor. Fiecare lecție conține ilustrații-suport pentru declanșarea discuțiilor din cadrul temei. Acestea constituie fie punct de plecare în învățare, prin raportarea copilului la diverse situații de viață din universul apropiat, fie prilej de aplicare a achizițiilor în diverse contexte de viață.
Auxiliarul, prin sarcinile propuse, valorifică experiența copiilor și fundamentează astfel, autenticitatea învățării.
 
Învăț să citesc - este structurat în 10 unități de învățare care sunt organizate sub forma proiectelor tematice. Acestea tratează domenii esențiale ale cunoașterii lumii, pornind de la autocunoaștere („Cine sunt eu?”) spre cunoașterea realității înconjurătoare („Ce ne înconjoară?”), a valorilor culturale şi sociale („Cine suntem noi?”, „Cum comunicăm?”), a valorilor democraţiei și a principiului nediscriminării („Cum ne comportăm?), precum și a principiilor care stau la baza unui stil de viață sănătos („Cum ne păstrăm sănătatea?).
Fiecare unitate de învățare cuprinde mai multe lecții și câte o secțiune de recapitulare, evaluare și ameliorare/optimizare a învățării.
  
Învăț să scriu - prin conţinutul său, caietul dezvoltă, în principal, deprinderi de scriere corectă și caligrafică, dezvoltă capacitatea elevilor de a exprima în scris idei și sentimente, dar oferă și contexte de exersare a actului citirii, de îmbogăţire a vocabularului.
Caietul conține spații cu liniatură specifică alocate scrierii pentru copiere, transcriere, completare de propoziții, formulare de enunțuri, precum și exerciții variate care vizează domeniile: citire/ lectură,  scriere/ redactare, elemente de construcție a comunicării. 
 
Matematică și explorarea mediului -  Structurat în 12 unități de învățare, auxiliarul conține sarcini atractive, cu grade diferite de dificultate, vizează formarea achizițiilor matematice, dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor și încurajează gândirea activă și curiozitatea cognitivă.