Si fericirea era obligatorie - Andrei Craciun

9789734677207
Autor: Andrei Craciun
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2019
15%
in stoc
Pret vechi: 22.95 lei
19.51 lei
Discount: 3.44 lei (15%)
+

Descriere

Continuare a poemului-roman Aleea Zorilor, volumul Si fericirea era obligatorie navigheaza, in stilul deja consacrat al lui Andrei Craciun, pe marea memoriei. In carte ii intilnim pe sotii Ceausescu in caleasca Reginei Angliei, cu consecinte neprevazute, sint prezenti intunecatii ani ’80, apar securistii si primii imbogatiti ai tranzitiei, dar si alte personaje extraordinare, precum tiganul intelept si orb care are puterea sa vada viitorul sau tinara dintr-o familie de mafioti din sudul Italiei. Povestitorul este un ziarist care colinda pamintul in cautarea adevarului din spatele unei vechi balade maghiare ce avea forta sa-i aduca pe oameni in pragul suicidului.
 
Calator care umbla prin porturi si pe strazi laturalnice, el cauta neincetat subiecte de reportaj in locuri aflate la marginile lumii, chinuit fiind de o ingrozitoare melancolie dupa paradisul pierdut de pe Aleea Zorilor, strada copilariei. Si fericirea era obligatorie este o carte despre promisiunile inceputurilor, despre comunism si postcomunism, ziare si inimi zdrobite, dragoste si moarte.
 
Andrei Craciun (n. 1983) are studii superioare in administratie publica, stiinte politice, istoria ideilor si mentalitatilor, cultura si civilizatie ebraica. A studiat la Universitatea din Bucuresti, Escuela de Escritores din Madrid si Tel Aviv University. Este, din 2005, ziarist de presa scrisa. Publica in cele mai importante gazete si reviste din Romania, fiind un pionier al freelancing-ului in tara noastra. Se numara printre parintii fondatori ai indragitului site Recorder. ro. A fost desemnat cel mai talentat tinar ziarist (2005), cel mai bun tinar ziarist de cultura (2010), cel mai bun editorialist (2011) si cel mai bun reporter din Romania (2012). Totodata, a publicat mai multe volume de eseuri, poezie si proza. Este tradus in italiana, spaniola, portugheza si neerlandeza in cadrul proiectului european CELA (Connecting Emerging Literary Artists). La Editura Polirom a mai publicat Aleea Zorilor (2017).