Studiul China. Carte de bucate -T. Colin Campbell, LeAnne Campbell

9786068420349
Autor: T. Colin Campbell, LeAnne Campbell
Editura: Adevar Divin
Anul aparitiei: 2014
in stoc
77.00 lei
+

Descriere

Una dintre particularitatile cartii lui LeAnne este folosirea unor retete care nu contin grasimi adaugate si putina sare – sau chiar fara sare – si care recurg la minimum, in modul cel mai judicios, utilizarea de agenti de indulcire. Unele persoane, care nu pot in ruptul capului sa accepte ideea de a nu folosi zahar sau grasime in dieta cotidiana pot sa-i puna la indoiala strategia fara-grasimi, dar dovezile stiintifice arata ca ar trebui sa incercam sa evitam sa folosim grasimi adaugate, mai ales persoanele care fie se confrunta cu un risc sporit de aparitie a unei boli degenerative (respectiv majoritatea oamenilor) sau cei care au fost deja diagnosticati cu o asemenea boala (de exemplu, boli cardiovasculare, cancer, diabet si alte tulburari metabolice si obezitate). Folosesc termenul grasimi „adaugate” pentru a face distinctia fata de alimentele pe baza de legume si fructe care au un continut bogat de grasimi, deoarece acestea au adeseori o rezerva naturala de antioxidanti, fibre si genul adecvat de proteine.
 
Stiu ca pentru multi oameni care au avut intotdeauna o dieta tipic americana – tipica omului modern din tarile dezvoltate – trecerea la o dieta fara grasimi adaugate poate constitui o foarte mare provocare – cel putin la inceput. Dar este important sa se stie ca s-a dovedit ca grasimile dau dependenta, facandu-i adeseori pe oameni sa consume cantitati tot mai mari de-a lungul timpului. In cele din urma, devine cat se poate de dificil pentru multi oameni sa isi revina de pe urma acestei dependente. La fel ca in cazul multor altor dependente, unora li se pare nu numai dificil sa faca schimbarea, ci devin si neobisnuit de defensivi in privinta preferintelor lor.
 
Insa schimbarea este posibila. Este nevoie doar de timp, poate cateva luni pentru unele persoane. Iar din momentul in care schimbarea este implinita, descoperim gusturi noi la alimentele pe baza de legume si fructe, gusturi despre care aproape ca nici nu stiam ca exista. Din momentul in care ajung in acest punct mai sanatos, multi dintre ei descopera ca daca, din curiozitate, revin la vechile preparate care plutesc in grasime, se confrunta cu dificultati – poate chiar tulburari intestinale reale – sau este posibil sa constate ca mancarea de odinioara are gust mai curand de unsoare stricata.
 
De mai mult de 50 de ani, doctorul T. Colin Campbell s-a aflat in fruntea cercetarii nutritionale, fiind autorul a peste 300 de articole de cercetare. Cartea sa de capatai, Studiul China, scrisa impreuna cu fiul sau, medicul Thomas Campbell, a reprezentat un bestseller international continuu, inca de la momentul publicarii ei in anul 2005.