Tocanita pentru suflet ( Medic Specialist Mihaela Bilic )

9786065888623
Autor:
Editura: Curtea Veche
Anul aparitiei: 2016
in stoc
48.00 lei
+

Descriere

Cartea “Tocăniţă pentru suflet” semnată de dr. Mihaela Bilic, cel mai apreciat medic nutriţionist din România, este un amestec delicios de sfaturi şi mici secrete de nutriţie şi gastronomie menit să aducă o perspectivă complexă asupra aspectelor pe care le ocupă mâncarea în viața noastră. Volumul reprezintă o colecţie de texte pe care autoarea le-a postat de-a lungul unui an pe pagina sa de Facebook, fie în urma experienţelor cu pacienţii, fie ca reacţie la diferite subiecte vehiculate în mass-media. Textele susţin moderaţia, o atitudine echilibrată şi o relaţie pozitivă cu mâncarea.
 

Anul apariției: 2016

Număr pagini: 176

Format: 13 x 20 cm

ISBN: 978-606-588-862-3

 
Despre autoare:
 
Pentru dr. Mihaela Bilic, autoarea bestseller-urilor de nutriţie „Trăiesc, deci mă abţin“ şi „Sănătatea are gust“, alimentaţia sănătoasă poate fi definită prin două cuvinte-cheie: moderaţia şi diversitatea. „Mâncarea nu trebuie să fie nici perfectă, nici ideală, nici excesiv de sănătoasă. Noi, oamenii, am fost lăsaţi de natură să împărţim produsele în două categorii: comestibile sau necomestibile. Alimentele ori sunt bune de mâncat, comestibile, deci sănătoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sănătoase, nu le mâncăm. Între acestea două nu există grade de comparaţie. A vrea noi să inventăm un aliment mai sănătos ca altul este de-a dreptul stupid. După cum scrie în cărţile de nutriţie, doza face otrava. Dacă ne propunem să mâncăm excesiv de sănătos şi mâncăm numai seminţe de in, bineînţeles, că ne vor face rău. Alimentaţie sănătoasă înseamnă moderaţie ca şi cantitate şi diversitate. Deci, important este să mâncăm puţin din tot“, ne-a mărturisit dr. Mihaela Bilic.

, Mă doare când văd câtă energie negativă am ajuns să îndreptăm împotriva mâncării. Mă doare că un popor vesel şi ospitalier precum poporul român a declarat război bunătăţurilor de pe masă şi a ajuns să îşi renege tradiţiile, inclusiv pe cele culinare. Mă doare uşurinţa cu care ne lepădăm de propria identitate pentru a ne […]