Trei saptamani in Himalaya - Marius Chivu

9789735054564
Autor: Marius Chivu
Editura: Humanitas
Anul aparitiei: 2016
5%
in stoc
Pret vechi: 49.00 lei
46.55 lei
Discount: 2.45 lei (5%)
+

Descriere

Trei saptamani in Himalaya. Povestea seducatoare a unui drum spre „streasina lumii“, o calatorie si o carte care te elibereaza de tot ce-ti prisoseste inauntru. Urci muntele coborand in tine.
„Sa calatoresti incontinuu, fara intentia de a ajunge undeva. Ca stil de viata. Sa nu te opresti nicaieri mai mult de o zi, sa saluti lumea din mers in timp ce-ti iei ramas-bun, niciodata la revedere... Sa fii curios si sa te miri neincetat stiind ca, daca nu te miri, te ratacesti! Sa cauti, sa afli o poveste, sa spui una, sa mananci aici, sa dormi dincolo, mereu dinspre ceva inspre altceva, si drumul sa fie insasi destinatia in schimbare.
La sfarsit, relativa glorie de a urca pe Himalaya ramane doar o chestiune neinsemnata. Pentru ca incercarea de a strabate acei munti foarte inalti inseamna sa cobori la fel de mult in tine. Orice calatorie are destinatii ascunse de care la inceput nu esti pe deplin constient. Trei saptamani in Himalaya este si despre aceste mici revelatii.“ (Marius CHIVU)

MARIUS CHIVU, n. 1978. Scriitor, traducator si cronicar literar. In 2003 a castigat prima editie a Festivalului de Poezie „Prometheus“ de la Sfantu Gheorghe, Tulcea. A debutat cu volumul de poezie Vantureasa de plastic (Editura Brumar, 2012 / La ventolière en plastique, traduit par Fanny Chartres, Éditions MEO, 2015; premiul pentru debut al USR si cel al revistei Observator cultural; nominalizari la premiile Cartea Anului, acordat de revista Romania literara, si Cartea de Poezie a Anului, acordat de Radio Romania Cultural). A publicat jurnalele de calatorie Trei saptamani in Anzi (Humanitas, 2016) si Trei saptamani in Himalaya (Humanitas, 2012, 2016), volumul de proza scurta Sfarsit de sezon (Polirom, 2014) si cartea de interviuri Ce-a vrut sa spuna autorul (Polirom, 2013). A mai publicat poezie in antologiile: Tu, inainte de toate (coord. Cosmin Perta, Paralela 45, 2018), Bucuresti ’21. Epopee participativa (coord. Svetlana Carstean, ARCUB, 2015), Lumina din cuvinte (coord. Irina Petras, Editura Scoala Ardeleana, 2015), Poets in Transylvania (coord. Radu Vancu & Dragos Varga, Editura Armanis, 2014) si Cele mai frumoase poeme din 2012 (coord. Claudiu Komartin & Radu Vancu, Tracus Arte, 2013). A editat antologiile de poezie: Singuratatea nobletele ei de Petre Stoica (Cartier, 2017), Dans de Nina Cassian (CD-carte, Casa Radio, 2017), 111 cele mai frumoase poeme de dragoste din literatura romana (impreuna cu Radu Vancu, Nemira, 2016), 111 cele mai frumoase poeme de G. Bacovia (Nemira, 2015) si Trandafirul negru de Stefan Aug. Doinas (CD-carte, Casa Radio, 2012). Este redactor-editor al revistelor Dilema veche si Iocan (alaturi de Florin Iaru & Cristian Teodorescu), precum si realizatorul emisiunii cu scriitori „All You Can Read“ de pe www. UrbanSunsets. com. Poezia sa a fost tradusa in franceza, suedeza, engleza, polona, spaniola si catalana. Pasaje din Vantureasa de plastic sunt reproduse in Muzeul Mamei din Petrila, creat de ilustratorul Ion Barbu in 2013.