Bacalaureat 2019 Limba si literatura romana - Monica Cristina Anisie. Conform noilor modele stabilite de MEN

9786067934014
Autor: Constantin Cirpian Nistor, Monica Cristina Anisie, Georgiana Andreea Nistor
Editura: Corint
Anul aparitiei: 2019
Nr. Pag: 256
Limba: Romana
Disciplină: Limba Și Literatura Română
Format: 16X24 cm
Vârstă: 19 ani, 18 ani
Momentan Indisponibil
2500 lei

Descriere

Breviarul teoretic dezvolta o serie complexa de repere necesare pentru redactarea textului argumentativ si notiuni-cheie, a caror analiza si interpretare se regaseste in cerintele Subiectului al II-lea: valente stilistice ale unor moduri si timpuri verbale, moduri de expunere specifice operei epice, lirice sau dramatice, schite de evolutie a principalelor orientari estetice si curente literare, modalitati de caracterizare a personajului literar, elemente de stil, compozitie si limbaj etc. Toate conceptele au fost explicate in detaliu si exemplificate in mod corespunzator, in ideea de a optimiza resursele invatarii si de a eficientiza procesul pregatirii voastre individuale.

Cele 60 de variante pe care vi le propunem spre rezolvare sunt construite in deplin acord cu modelele de subiecte publicate de Centrul National de Evaluare si Examinare din cadrul Ministerului Educatiei Nationale. Textele-suport pentru Subiectul I au fost selectate din autori consacrati, acopera o gama variata de stiluri si pun in circulatie idei de valoare, solicitandu-va diferite abilitati de viata sau cognitive: conexiuni diverse, o gandire inter- si transdisciplinara, un limbaj adecvat contextului comunicarii.

Intrucat proba de examen nu mai opereaza distinctia intre profilul real si cel umanist, cu exceptia Subiectului al III-lea, am conceput testele cu grade variate de dificultate, pentru a permite o abordare cat mai flexibila. De asemenea, am intuit nevoile voastre si am explicat, ori de cate ori situatia a impus-o, cuvintele al caror sens am considerat ca nu va este mereu accesibil.

Pornind de la premisa ca baremele de evaluare ale subiectelor date vizeaza orice rezolvare corecta, am avut in vedere sa recomandam anumite sugestii de elaborare a raspunsurilor pentru cateva dintre variante. Acestea sunt orientate, pentru ca solutiile implica, in majoritatea cazurilor, o componenta subiectiva, depinzand de modul fiecaruia de a opta pentru un anumit timp de raspuns.

Pe cale de consecinta, va sfatuim sa va raportati in orice demers personal la standarde, valori si atitudini superioare, pentru a demonstra competentele de lucru cu textul.

Fiti creativi!

Autorii

Altii au cumparat si...