Ne pregatim de evaluare - clasa a IV-a Limba romana si Matematica

9786068616063

"Realizate in conformitate cu Programa Școlara si Metodologia de Evaluare, aceste materiale cuprind o mare diversitate de itemi si o abordare complexa."

Autor: Anca Veronica Taut
Editura: Sinapsis
Anul aparitiei: 2016
Nr. Pag: 128
Limba: Romana
Disciplină: Limba Română
Format: 21 X 29 cm
Vârstă: 10 ani, 11 ani
Momentan Indisponibil
23.99 lei

Descriere



Lucrarea contine:

- Ghid de pregatire pentru performanta adresat elevilor;

- Ghid de sprijin in pregatirea copiilor adresat parintilor;

- Ghid de pregatire adresat cadrelor didactice;

- 18 seturi de cate doua teste din care primul testeaza cunostintele la disciplina Limba Romana, iar celalalta testeaza disciplina Matematica.


Testele destinate ultimelor luni de pregatire dinaintea testelor de Evaluare Nationala vor fi lucrate cate un set in fiecare saptamana, in ultimele cincisprezece saptamani. Subiectele propuse de catre autori sunt alcatuite cat mai diversificat, urmarind Programa scolara si Metodologia de evaluare, astfel incat prin rezolvarea lor sa le ofere elevilor o modalitate de verificare si sistematizare a cunostintelor invatate. Dorinta de a-i sprijini, a-i ghida si a le fi alaturi celor mici s-a materializat in acest material bine organizat, care se remarca prin complexitate si originalitate.

Le uram, cu aceasta ocazie, mult spor si mult succes la probele care le stau in fata!

Pregatirea pentru evaluare pare a fi un lucru stresant si obositor, dar nu asa ar trebui sa fie! Poti sa schimbi acest mod de a vedea lucrurile, facand cateva lucruri simple. Vei castiga incredere in fortele tale si te vei simti pregatit/a, indiferent de surprizele pe care ti le rezerva testele de evaluare! Cum? Urmeaza 10 pasi simpli:

1. Acorda studiului o parte importanta din timpul tau.

Nu astepta pana in ultimul minut, chiar daca toti colegii tai par sa procedeze in acest fel. Organizeaza-ti timpul pentru studiu intr-un orar bine stabilit! in mintea ta trebuie sa rasune in fiecare zi cuvintele: "imi place sa invat, e o activitate valoaroasa si importanta!", "Sunt o persoana capabila,voi invata foarte mult azi!", "in fiecare zi devin din ce in ce mai bun!".

2. Organizeaza spatial in care inveti

Este pe biroul tau destul spatiu pentru a tine deschise toate caietele si cartile din care inveti la un moment dat. Ai destula lumina? Scaunul e destul de confortabil? Ai pus deoparte telefonul sau jocurile? incearca sa scapi de toate lucrurile care ar putea sa-ti distraga atentia! Asigura-te ca te vei putea concentra. Incearca, de asemenea, sa ai ordine in camera si sa organizezi toate obiectele de pe birou inainte de a incepe sa inveti!

3. Invata scriind

Atunci cand inveti nu trebuie doar sa citesti: scrie! A invata nu inseamna doar a parcurge randurile de text cu privirea. Scriind, in mintea ta are loc un proces de aducere aminte, de intelegere, de fixare a unor notiuni, mai mult iti exersezi scrisul si inveti sa scrii corect si ordonat! Nu te stradui sa inveti pe de rost, ci incearca sa intelegi ceea ce citesti.


Auxiliarul didactic “Ne pregatim de evaluare" vine in spirijinul elevilor cu un set de teste pentru limba romana si matematica, care sa le fie utile in pregatirea pentru evaluarea nationala de la finele clasei a IV-a. Testele contin itemi construiti dupa modelele de evaluare internationala PIRLS (Progresul in Studiul International al Alfabetizarii la Citire/Lectura) pentru disciplina Limba Romana, respectiv TIMSS (Tendinte in Studiul International al Matematicii si Stiintelor) pentru disciplina Matematica.

Teste de Limba romana pun un accent deosebit pe componentele esentiale ale actului de lectura (scopul lecturii, componentele si aptitudinile in procesul de citire/lectura), iar cele de matematica vizeaza evaluarea competentelor de baza din domeniul cognitiv (folosirea conceptelor matematice, cunoastere, aplicare, rationament, rezolvarea problemelor standard).

Continuturile evaluate respecta programele scolare in vigoare si se concretizeaza sub forma unor exercitii variate, reprezentand itemi cu raspunsuri cu alegere multipla/la alegere si itemi cu raspuns constituit de catre ele. Structura simpla si accesibila a subiectelor propuse face din acest auxiliar un instrument eficient de lucru, la clasa sau in studiul individual.