Matematica - clasele a III-a si a IV-a

9789731232058

"Culegerea „Matematica. Clasele III-IV“ apare sub semnatura a doi reputati profesori de matematica, avand o experienta deosebita atat in activitatea didactica la catedra cat si in publicistica matematica preuniversitara."

Autor: Nicolae Ivaschescu, Ion Patrascu
Editura: Carminis
Anul aparitiei: 2016
Nr. Pag: 294
Limba: Romana
Disciplină: Matematica
Format: 23X16 cm
Vârstă: 9 ani, 10 ani, 11 ani
2000 lei
+

Descriere

Culegerea „Matematica. Clasele III-IV“ apare sub semnatura a doi reputati profesori de matematica, avand o experienta deosebita atat in activitatea didactica la catedra cat si in publicistica matematica preuniversitara. Lucrarea este structurata in trei capitole. Primul capitol cuprinde toate tipurile de probleme ce puteau fi abordate in clasele a III-a si a IV-a, unele dintre acestea realizand trecerea treptata a elevilor catre nivelul de cunostinte pentru clasa a V-a. Un capitol la fel de important este acela in care sunt prezentate subiectele date la diverse concursuri de matematica, avand scopul de a familiariza elevii cu prezentarea subiectelor la astfel de competitii, cu punctaje si bareme de corectare. Ultimul capitol contine sugestii de rezolvare si raspunsuri, de multe ori fiind date rezolvari ample sau chiar mai multe metode de aflare a solutiilor. Prin parcurgerea culegerii, lucrand cu seriozitate la matematica, elevii vor fi capabili sa obtina rezultate deosebite la concursurile scolare viitoare.


Culegerea se incheie cu un impresionant capitol ce contine sugestii de rezolvare si raspunsuri, de multe ori insa fiind prezentate rezolvari ample sau chiar mai multe metode de rezolvare.

Dupa parcurgerea culegerii, elevii asimileaza cunostinte solide de matematica, cunostinte care depasesc nivelul programei scolare pentru clasele Ill-IV, ajungand astfel la nivelul programei pentru concursurile de matematica. In felul acesta elevii vor reusi sa obtina rezultate deosebite la aceste concursuri.

Culegerea este un veritabil ghid si pentru cei ce se ocupa de pregatirea elevilor invatatori si parinti.

Ca o recunoastere a valorii acestei lucrari, am acceptat-o drept prima lucrare din colectia ,,Biblioteca matematica" a Filialei Craiova a SSMR (Societatea de Stiinte Matematice din Romania).