Matematica. Pregatirea pentru concursuri scolare. Clasa a III-a (colectia olimpiade si concursuri scolare) - Daniela Berechet, Florian Berechet, Lidia Costache, Jeana Tita

9786068982045
Autor: Lidia Costache, Jeana Tita, Florian Berechet, Daniela Berechet
Editura: Cartea Romaneasca
Anul aparitiei: 2019
17%
in stoc
Pret vechi: 1500 lei
1245 lei
Discount: 255 lei (17%)
+

Descriere

Matematica. Pregatirea pentru concursuri scolare. Clasa a III-a - Daniela Berechet, Florian Berechet, Lidia Costache, Jeana Tita
Lucrarea de fata se adreseaza tuturor elevilor din clasa a III-a care sunt stimulati sa participe la concursuri scolare. Numai participand la aceste competitii, ei isi pot pune la incercare propriile capacitati si performante. Se educa astfel pentru marile confruntari de mai tarziu si isi dezvolta totodata gandirea logica, interesul pentru matematica si creativitatea in aflarea unor solutii inedite sau chiar compunerea unor probleme matematice.
Sunt prezentate in aceasta lucrare diverse teme din noua programa scolara care includ metode de rezolvare a problemelor de aritmetica, urmate de teste de evaluare si autoevaluare. In afara metodelor clasice (figurativa, a comparatiei, a mersului invers etc.), sunt inserate si cateva modalitati mai putin abordate in clasele primare, dar foarte utile pentru cultivarea aptitudinilor matematice: probleme de perspicacitate, exercitii-joc, probleme ce presupun mai multe moduri de rezolvare etc.
Cu un numar mare si variat de exercitii si probleme si cu o prezentare grafica de exceptie, lucrarea de fata reprezinta un ajutor nepretuit pentru elevi, profesori si parinti, putand fi utilizata cu succes la pregatirea suplimentara a copiilor doritori de performanta.